Aardappelsoep met spekjes en bieslook

aardappelsoep_spekjes (4K)

  • 1 eetl. boter
  • 300 g wit van prei
  • 1 eetl. bloem
  • 1 l runderbouillon
  • 400 g aardappelen in blokjes
  • 20 cl zure room
  • versgemalen peper en zout
  • 150 g uitgebakken spekjes, goed uitgelekt op keukenpapier
  • 2 eetl. gesneden bieslook

Laat de prei stoven in de boter, bestrooi het daarna met bloem en meng het vervolgens door elkaar.
Giet de bouillon er overheen en breng het geheel aan de kook.
Voeg de aardappelblokjes toe en laat het geheel ca. 30 minuten doorkoken.
Pureer de soep vervolgens in een mixerblender en haal het vervolgens door een zeef.
Voeg de zure room toe en breng de soep op smaak met peper en zout.
Strooi tenslotte de nog warme uitgebakken spekjes en de bieslook over de soep.

Succestip
Deze soep kan zowel warm als ijskoud worden geserveerd.

Bron: Spar Succes recepten

Terug