Aardappelsoep met spek en bieslook

Aardappelsoep met spek en bieslook

  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 1 takje tijm
  • 2 in dunne sliertjes gesneden sneetjes gerookt spek
  • 1 prei
  • 4 dl kippenbouillon
 
  • 1 blaadje laurier
  • 30 cl room
  • 30 cl melk
  • 20 g boter
  • peper & zout

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Reinig de prei en versnijd het wit grof.
Laat de boter smelten en fruit er de prei in.
Voeg er de aardappelen, de tijm en de laurier aan toe en laat alles op een rustig vuurtje sudderen.
Voeg er na enkele minuten de room, de melk en de kippenbouillon aan toe.
Laat de soep ongeveer 20 minuten doorkoken op een laag vuurtje en breng op smaak met peper en zout.
Bak ondertussen de reepjes spek krokant en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Verwijder de laurier uit de soep en mix de soep met een staafmixer.
Verdeel de soep en de spekjes over de 4 kommen.
Werk af met wat versnipperde bieslook.

Bereidingstip
In plaats van de reepjes spek, kan je de soep ook serveren met Sint-Jakobsvruchten.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug