Aardappelsoep met saffraan

aardappelsoep_saffraan (2K)
  • een paar grote kruimige aardappels
  • een ui
  • een halve rode paprika
  • een scheutje olie
  • een snuf zout
  • een lepel crème fraîche
  • vier draadjes saffraan

Schil de ui en snijd hem fijn, evenals de paprika.
Fruit ze in een soeppan in een scheut olie tot de licht beginnen te bruinen.
Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in blokjes.
Doe ze bij de ui en paprika in de pan, laat ze even meebakken en giet er dan zoveel water bij dat alles ruim onder staat.
Voeg een snuf zout toe en breng aan de kook.
Laat 15 minuten zachtjes koken, totdat de aardappelblokjes gaar zijn.
Voeg de crème fraîche toe en pureer de soep met de staafmixer.
Voeg de saffraan toe en laat op zeer laag vuur nog een uurtje trekken.
Niet meer laten koken, alleen maar warm houden.
Het duurt een tijd voordat de saffraan haar geur en kleur prijsgeeft.
Geduld dus, het is het wachten waard!

Bron: NN

Terug