Aardappelsoep met rookworst

aardappelsoep_rookworst (2K)

  • 6 kleine bloemige aardappelen
  • 2 rookworst
  • 5 tomaten
  • 2 uien
  • 2 l kippenbouillon
  • 20 cl rode wijnen
  • 4 eetl. salie
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper & zout

Hak de uien en de salie fijn.
Snijd de geschilde aardappelen, de tomaten en de rookworsten in blokjes van 1 cm.
Verhit de olijfolie in een kookpot.
Bak de uien glazig.
Voeg de rookworst- en aardappelblokjes toe en bak ze gedurende 5 minuten.
Doe er vervolgens de tomatenblokjes en salie bij, samen met de wijn en kippenbouillon.
Laat 20 minuten doorkoken.
Breng op smaak met peper en zout en dien op.

Tip
Ook lekker met witte wijn i.p.v. rode én een stukje vaste vis i.p.v. worst.

Bron: Patapas

Terug