Aardappelsoep met mosselen - I

aardappelsoep_mosselen (3K)

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 ui grof gesneden
  • 1 bussel pijpajuintje
  • 500 g mosselen
  • 1 laurierblad
  • 50 g boter
  • 50 g gerookt spek
  • 10 cl witte wijn
  • 1 l visbouillon
  • 1 venkel
  • peper
  • zout

Snijd het groen van de pijpajuintjes en hou apart.
Zet de ui, het wit van de pijpajuin en de spekblokjes aan in de boter.
Bak tot de ui glazig is.
Voeg de mosselen en het laurierblad toe.
Dek af en gaar de mosselen.
Schep de mosselen uit de pot.
Snijd de aardappelen en venkel in blokjes en voeg toe.
Bevochtig met de witte wijn en bouillon.
Gaar de aardappelen en kruid met peper en zout.
Voeg de mosselen en het gesneden groen van de pijpajuin toe.
Serveer.

Tip
Kan ook als maaltijdsoep opgediend worden.

Bron: Patapas


Aardappelsoep met mosselen - II

aardappelsoep_mosselen2 (2K)

  • 1 kg mosselen
  • 20 cl droge witte wijn
  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kleine courgettes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 80 cl groentebouillon
  • 250 g kerstomaten
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Spoel de mosselen en boen de schelpen schoon.
Spoel nog twee keer in koud water.
Verwijder de schelpen die kapot zijn.
Breng de wijn in een ruime pan aan de kook en doe er de mosselen bij.
Laat 6 minuten koken, tot alle schelpen open zijn.
Giet af.
Schil de aardappelen en snij ze in dunne plakjes.
Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn.
Spoel de courgettes en snij in dunne plakjes.
Stoof de aardappel, sjalot en knoflook in het olie glazig.
Overgiet met de bouillon.
Kruid met peper en zout en breng aan de kook.
Laat 10 minuten pruttelen.
Voeg er de plakjes courgette en de kerstomaatjes aan toe en laat nog 5 à 10 minuten koken.
Voeg de mosselen en de peterselie toe aan de soep, laat even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.
Serveer met geroosterd brood.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug