Japanse aardappelsoep met kipfilet

aardappel_kipfilet (2K)

  • 4 kipfilets
  • 2 grote vastkokende aardappelen
  • 80 cl kippenbouillon
  • 100 g bonen (50 g witte en 50 g zwarte)
  • 1 lente-uitje
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 limoen
  • sesamolie
  • peper
  • zout

Snijd de geschilde aardappelen in lange, dikke luciferstaafjes van 1,5 cm dik.
Snijd de kip in schijven en kruid met peper en zout.
Bak de stukjes rondom in sesamolie.
Laat ze nadien gedurende 15 minuten garen in de oven op 125 °C.
Kook de kippenbouillon en voeg de sojasaus en het limoensap toe.
Gaar de bonen in wat water.
Voeg de aardappelstaafjes en de witte en zwarte bonen toe aan de bouillon.
Laat nog 7 minuten koken.
Verdeel de kip over 4 diepe borden en giet er de bouillon over.
Garneer met het fijngesneden lente-uitje.

Tips
De witte en de zwarte bonen kunnen ook perfect vervangen worden door gemengde champignons (bijv. oesterzwammen en Parijse champignons).

Terug