Aardappelsoep met amandelen

aardappelsoep_amandelen (2K)

  • 1 l groentebouillon
  • 1 sjalot
  • 750 g bloemig kokende aardappelen
  • 10 cl room
  • 1 eetl. boter
  • 50 g amandelschilfers
  • 1 takje lavas
  • peper & zeezout

Fruit de gesnipperde sjalot in de boter.
Doe er de bouillon de geschilde aardappelen in stukjes en de lavasblaadjes bij.
Laat 10 minuten zacht koken.
Mix de soep.
Voeg er de room aan toe en kruid bij met peper en zout.
Werk af met de amandelschilfers.
Serveer meteen.

Opmerking
Lavas of Franse selder smaakt héél sterk door, gebruik het dus met mate. Men kan dit ook vervangen door een flinke hand vol groene selderblaadjes. De smaak is dan wel iets anders.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug