|
|
Smelt de boter zonder te kleuren in een ruime soeppan.
Smoor hierin zachtjes de prei, wittekool en knolselderij.
Voeg de tomaatstukjes er aan toe en laat even meesmoren.
Nu de aardappelblokjes erbij doen en opvullen met de groentebouillon.
Breng dit aan de kook en laat het ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep in de mixerblender en giet hem door een zeef in een andere pan.
Breng het op smaak met een snufje zeezout.
Klop op het laatst de halfstijf geslagen room door de soep.
Schep in ruime koppen of borden.
In de tijd dat de soep zachtjes kookt, de olie verhitten tot 180 °C.
Hierin de knolselderij frites, goudbruin en krokant frituren.
Op keukenpapier laten uitlekken en op het laatst over de soep strooien.
Afgarneren met de vers gesneden bladselderij en Parmezaanse kaas.
Succestip
Deze soep kan in de zomer ook ijskoud gegeten worden.