Vichyssoise, koude aardappel-preisoep

vichyssoise (2K)
voor 10 personen
  • 10 dunne preien, het witte gedeelte, in dunne ringen
  • 5 stengels bleekselderij
  • 85 g boter
  • 2 l kippenbouillon
  • 5 grote aardappelen, geschild, in blokjes
  • 4 dl crème fraîche
  • zout & peper
  • zalmeitjes

Bak de prei en bleekselderij circa 5 minuten op zacht vuur in de boter, zonder ze te laten kleuren.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Roer de aardappelen erdoor en laat de soep op zacht vuur circa 25 minuten koken.
Pureer de soep, en laat 3 uur afkoelen in koelkast
Klop voor het serveren de helft van de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout & peper.
Klop hem eventueel schuimig met de staafmixer.
Serveer de rest van de crème fraîche als een mooie quenelle in de soep en garneer met zalmeitjes.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug