Aardappelkokossoep met tandoorikip

aardappelkokossoep (2K)

  • 4 kipfilets
  • 6 dl kippenbouillon
  • 2 grote bloemige aardappelen
  • 1 rode paprika
  • ½ courgette
  • 4 babymaïs (of 1 blikje maïs)
  • 30 cl kokosmelk
  • 2 eetl. tandooripoeder (of 3 eetl. tandoorisaus)
  • bakboter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 4 brochettestokjes

Kook de geschilde aardappelen gaar in kokosmelk, kippenbouillon en limoensap.
Mix met een staafmixer tot soep.
Breng op smaak met peper en zout en giet door een zeef.
Snijd de paprika en courgette in reepjes.
Gaar ze gedurende 5 min samen met de maïs in een wok met olie op een hoog vuur.
Smeer de kipfilets in met de tandoorisaus (of tandooripoeder).
Snijd ze vervolgens in schijfjes (in de lengte) en prik ze op brochettestokjes.
Bak de kipbrochetten gaar in boter in een antikleefpan.
Verdeel de groenten over 4 borden.
Giet er de soep overheen en werk af met de kipbrochetten.

Tips
Wees voorzichtig met de tandoorisaus of het tandooripoeder want de rode kleur is moeilijk van je handen te verwijderen.
Kerrie is een goed alternatief voor tandoori.

Bron: KIP lekker

Terug