Aardappeleilandjes met kip en Japanse bouillon

aardappeleilandjes (2K)

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 4 kipfilets
  • 12 paddestoelen (bijv. oesterzwammen)
  • 8 dl kippenbouillon
  • 4 eetl. sojasaus
  • 1 norivel
  • 2 theel. sesamzaad
  • 2 eetl. olijfolie

Snijd de geschilde aardappelen in schijfjes van 0,5 cm en kook ze gaar in water met 2 eetlepels sojasaus (kan ook in de microgolfoven).
Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg ook hier 2 eetlepels sojasaus toe.
Knip het norivel met een schaar in kleine stukjes.
Voeg de paddestoelen toe aan de bouillon en laat alles nog 2 minuten verder koken.
Snijd de kipfilets in reepjes van 1,5 cm.
Bak ze gedurende 5 minuten in een pan met hete olie.
Verdeel de aardappelschijfjes over 4 diepe borden en leg er de kippenreepjes op.
Giet de bouillon erover en breng op smaak met het versnipperde norivel en het sesamzaad.
Je kan het recept ook gewaagder maken door de kip te vervangen door 8 pijlinktvissen.

Tip
Norivellen zijn samengeperste algen.
Algen zorgen voor een zuivering van het bloed en zijn dus heel gezond.
Je kan het norivel eventueel vervangen door fijngesnipperde verse bieslook.

Bron: Patapas

Terug