Koude aardappel-preisoep met room en garnaaltjes

aardappel_prei (2K)

  • 3 grote bloemige aardappelen
  • 150 g grijze garnalen
  • 200 g preien
  • 20 cl witte wijnen
  • 1½ l groentebouillon
  • 4 eetl. zure room
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm.
Snijd de prei in ringen van 1 cm.
Doe de wijn en de groentebouillon in een kookpot.
Gaar er de aardappelen en de prei in.
Mix de soep met een staafmixer en giet door een fijne zeef.
Laat de aardappel-preisoep afkoelen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over 4 kommetjes en werk af met wat zure room, garnalen en enkele druppels olijfolie.

Tip
Je kan de garnalen vervangen door gerookte paling.

Bron: Patapas

Terug