Aardappel-maïssoep met gerookt spek en lichte soya

aardappel_maissoep (2K)

  • 6 middelgrote bloemige aardappelen geschild en in blokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentje gesnipperde look
  • 400 g maïs uit blik
  • 2 l groentebouillon
  • 1 laurierblad
  • 4 eetl. lichte sojasaus
  • versgemalen peper
  • zout
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • gesnipperde bieslook om af te werken

Stoof ui en look in olijfolie en voeg de aardappelen toe.
Bevochtig met bouillon en gooi het laurierblaadje en de gespoelde maïs erbij.
Laat alles garen en verwijder het laurierblad.
Mix en zeef alles.
Breng de soep op smaak met peper en zout, en werk af met sojasaus.
Serveer met gebakken spekjes en bieslook.

Tip
Voeg een scheutje room toe om de soep een nog vollere smaak te geven.

Bron: Patapas

Terug