Romige aardappel-broccolisoep

  • 2 kg kruimige aardappels
  • 2 stronken broccoli
  • 2 l bouillon
  • 20 cl crème fraîche
  • boter
  • bloem
  • geraspte kaas

Maak van de boter en de bloem een roux, (boter smelten, bloem er doorheen roeren, enkele minuten op zacht vuur al roerend garen, in een bakje af laten koelen).
Aardappels schillen en wassen.
Broccoli schoonmaken en kleine roosjes maken.
Aardappels in de bouillon aan de kook brengen en op laag vuur in gesloten pan gaar koken.
De helft van de roosjes broccoli halverwege de kooktijd toevoegen zodat een en ander gelijktijdig gaar is.
Goed gaar laten worden.
Crème fraîche toevoegen en met een goede staafmixer tot een mooie schuimige, romige soep pureren.
Andere helft van de broccoli toevoegen en even laten meekoken (zacht) tot de broccoli gaar is.
Met een beetje roux binden tot een wat vollere maaltijdsoep.
Op smaak brengen met zout en versgemalen zwarte peper.
Serveren met croutons (oud brood in de oven drogen en roosteren en in dobbelstenen snijden), een beetje geraspte kaas en een lekker stevig boerenbrood.

Bron: Recept van M2
Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug