Fris aalbessensoepje met meloenconfetti

Fris aalbessensoepje met meloenconfetti

  • 600 g aalbessen
  • 1 eidooier
  • 60 g suiker
  • ½ cm verse gember, geschild en geraspt
  • 150 g goed rijpe honingmeloen, zonder pitjes
  • 100 g rijpe watermeloen, zonder pitjes
  • 3 takjes munt, alleen de blaadjes

Breng een laagje water aan de kook in een pan waar je een metalen of glazen schaal in kan hangen.
Ris de bessen van de takjes en druk ze met een lepel door een fijne zeef boven de schaal (alleen het sap wordt gebruikt).
Klop de eidooier, suiker en gember goed los met het aal-bessensap en zet de schaal boven het zacht kokende water.
Klop met een garde tot het sap licht begint te binden.
Neem de schaal uit de pan en klop het sap nog een paar minuten door tot het geheel is afgekoeld.
Dek af en zet het daarna l uur in de koelkast.
Snijd de meloen in plakken van een halve cm en snijd deze in zeer kleine dobbelsteentjes.
Verdeel de koude soep over 4 borden en verdeel er de meloenconfetti en munt overheen.
Serveer direct.

Extra feestelijk
Maak een dag van teveoren 12 ijsblokjes van prosecco en verdeel die over de borden.

Bron: Spar

Terug