Zwartebonen chili

  • 400 g droge zwarte bonen
  • 200 g chunky salsasaus
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 ui, geschild, in blokjes
  • 8 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 400 g voorgekookt vlees
    (ik had overgebleven lams- en stoofvlees)
  • 1 eetl. komijn
  • 1 theel. gerookte paprika
  • 1 theel. zeezout
    • garnering
  • geraspte kaas
  • tabasco
  • avocado in plakjes

Gebruik een grote slowcooker.
Week de zwarte bonen een nacht tevoren.
De volgende ochtend, afgieten, spoelen en doe ze in de slowcooker.
Als je geen tijd hebt om vooraf te weken doe ze in dan een grote pan en zet ze onder water.
Breng snel aan de kook zonder deksel, gedurende 10 minuten.
Haal van het vuur en dek af met het deksel.
Laat de bonen in het hete water gedurende 1 uur, dan uitlekken, spoelen en toevoegen in de slowcooker.
Voeg de rest van de ingrediƫnten toe en roer goed.
Dek af en kook op 'LAAG' voor 8 tot 10 uur.

Serveer met geraspte kaas of tabasco!

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug