Gestoomde zonnevisfilets met pittige tomatenchutney

Gestoomde zonnevisfilets met pittige tomatenchutney

voor 2 - 4 personen

  • 1,2 kg zonnevis
  • 500 g tomaten
  • 100 g Granny Smith appels
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theel. kerrie
  • 4 theel. bruine suiker
  • 1½ eetl. wijnazijn
  • espelette peper naar smaak
  • zout & peper naar smaak
  • 10 cl extra virgin olijfolie

Was de zonnevisfilets en ontvel ze (dit kan ook worden gedaan door de visboer).

Voor de chutney

Blancheer de tomaten, snijd ze in stukken met de zaden, zet het opzij.
Snijd de appel in kleine blokjes.
Opzij zetten.
Plet en maal de knoflook en gember.
Bak het in een koekenpan met 5 cl olijfolie met de suiker en kerrie.
Voeg de tomaten toe en breng op smaak met zout, peper en espelette peper.
Breng aan de kook.
Kook alles in de slowcooker op 'LAAG' gedurende 2 uur.
Voeg daarna de appels toe.
Kook weer op 'LAAG' gedurende 2 uur.
Dan nog twee uur onafgedekt op 'HOOG'.
7 minuten vóór het koken voltooid is plaatst u een rooster in de slowcooker.
Leg de filets erop.
Houd de chutney eronder.
Dek af.
Stoom de vis gedurende 7 - 8 minuten, afhankelijk van de dikte.
Serveer de filets met een beetje olijfolie.

Bron: Crock-Pot

Terug