Zomerbouillon met erwten, munt en lente-ui

Zomerbouillon met erwten, munt en lente-ui

vegetarisch, voor 4 - 6 porties

  • 1 laurierblad
  • 1 middelgrote ui (blokjes)
  • 1 eetl. plantaardige olie
  • 1½ l groentebouillon
  • 2 teentjes knoflook (geplet)
  • 2 witte aardappelen (in blokjes gesneden in 2½ cm blokjes)
  • 250 g asperges (schuingesneden, ong. 2 cm lang)
  • 300 g erwten (vers of bevroren, maar ze moeten worden ontdooid)
  • 4 - 6 verse scharreleieren (optioneel)
  • 6 - 8 muntblaadjes (gescheurd)
  • 8 - 10 lente-uitjes (schuingesneden)
  • zout & peper

Voeg de asperges en erwten op de slowcooker, dek af en kook het 15 minuten op 'hoog'.
Voeg de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook tot ze zacht en doorschijnend zijn.
Combineer de gefruite uien en knoflook met de in blokjes gesneden aardappelen, groentebouillon en laurier in de slowcooker.
Dek af en kook 3½ uur op 'laag' of 2 uur op 'hoog'.
Serveer in verwarmde kommen, breek direct een ei in elke kom en garneer het met een takje munt.
Roer de geraspte munt en lente-uitjes en breng het op smaak met zout en peper.

Bron: Crock-Pot

Terug