Zoetzuur varkensvlees

Zoetzuur varkensvlees

voor 6 porties

  • 1 - 1,2 kg braadstuk varkensvlees
  • zout
  • peper
  • knoflookpoeder
  • 1 eetl. olie
  • 2 uien, in ringen
  • 1 grote wortel, gesneden
  • 20 cl heet water
  • 3 eetl. witte wijnazijn
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. bruine suiker
  • 3 eetl. ketchup
  • 2 eetl. zoete chilisaus
  • sambal oelek, naar smaak
  • ½ eetl. maizena, gemengd in 3 eetl. water

Kruid het varkensvlees met zout, peper en knoflook en hete olie goed rondom aanbraden (deze stap kan ook worden overgeslagen, in dat geval gewoon kruiden).
Verdeel de uien en wortelen in de slowcooker doen met het vlees erboven op.
Resterende ingrediënten (met uitzondering van de maizena) erbij doen.
Kook 4 uur op ‘HOOG’, of ca. 8 uur op ‘LAAG’ - steeds een half uur tot een uur langer indien het niet vooraf gebakken is.
15 minuten voor het einde van de kooktijd de maizena aanmaken en in de saus erbij roeren.
Eventueel met sambal op smaak brengen.
Snijd het gebraad in plakjes, met de saus, rijst en roerbakken groenten serveren.

Bron: Langsam kocht besser

Terug