Zoetzure kip - I

Zoetzure kip

  • 8 cl tomaten ketchup
  • 6 cl sojasaus
  • 6 cl appelciderazijn
  • 90 g lichtbruine suiker
  • 2 eetl. maizena
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • stukje gember van ca. 2 cm, fijngehakt
  • klein blikje ananasstukjes op eigen sap
  • 3 kipfilets, in stukjes
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 uien
  • klein blikje babymaïs (ca. 10 stuks)

Meng in een kom de ketchup, sojasaus, azijn, suiker, maizena, knoflook, gember en het sap uit het blikje ananas door elkaar en giet in de crockpot.
Snijd de paprika’s en de uien in stukken van ca. 1 x 1 cm.
Halveer de babymais in de lengte.
Voeg de kip, paprika, ui en maïs toe aan de crockpot en laat in 3 uur op de lage stand gaar worden.
Voeg de ananasblokjes toe en laat nog even mee warmen.

Serveer met rijst.

Bron: LoveMyFood


Zoetzure kip - II

Zoetzure kip

  • 70 g bruine suiker, lichte of donkere
  • 4 cl appelciderazijn
  • 6 cl ketchup
  • 3 eetl. maizena
 
  • 6 tot 8 kippendijen zonder been, ca. 500 g
  • 2 rode of groene paprika's, gehakt
  • 1 grote ui, gehakt

Klop de bruine suiker, appelciderazijn, ketchup, en maizena in de slowcooker tot de maizena is opgelost.
Voeg de kippendijen, paprika's, en ui toe.
Kook 2 à 3 uur op “LAAG” of “HOOG” in 1 à 2 uur.

Bron: Kitchn

Terug