Zoete zuurkool

Zoete zuurkool

  • 1 kg kruimige aardappels, in blokjes
  • 1 zakje zuurkool
  • 1 blik perzikken, in blokjes
  • 1 potje crème fraîche
  • peper & zout
  • beetje mix voor aardappelpuree
  • beetje jus
    • optioneel
  • perziken
  • een blok zuurkoolspek

De aardappels in blokjes onder in de pot.
Daarop het zakje zuurkool (ik knijp het overtollige vocht er altijd uit i.v.m. de zuurte)
Daarop de perzikken in blokjes.
Sap van de perzikken erbij gieten, dit is het vocht.
Daarop het potje crème fraîche.
Peper en zout naar smaak.
Ik had er nog een klein beetje water extra bij gedaan maar dat bleek niet echt nodig.
Daarna 4 uurtjes op 'HOOG'.
Even stampen en overtollig vocht gebonden met beetje mix voor aardappelpuree. Niet die van Maggi, want dat is poeder.
Maar die van Aldi, dat zijn flakes en mengen beter.
Beetje jus apart gemaakt en klaar.
Als je niet van zoet houd kan je de perziken ook weg laten en gewoon kopje water gebruiken.
Vandaag had ik er ook een blok zuurkoolspek op gelegd.

Bron: Saskia Tempelman
Gepubliceerd door: De Slowcookers