Zoete Chili-kipdrumsticks

Zoete Chili-kipdrumsticks

    • voor de drumsticks
  • 8 - 10 kippen kipdrumsticks
  • 12½ cl Thaise zoete chilisaus
    (gekocht of zelfgemaakt)
  • 12½ cl sojasaus
  • 2 theel. vissaus (optioneel)
  • 1 eetl. geraspte verse gember
  • 2 theel. hete chili-olie of chilipasta (optioneel)
  • extra zoete chilisaus, voor het bestrijken van de drumsticks
  • gesneden verse cilantro, voor garnering
  • geroosterde sesamzaadjes, voor garnering
    • voor de dipsaus
  • 12½ cl Thaise zoete chilisaus
  • limoensap
  • 1 eetl. fijn gesneden cilantro
  • ¾ theel. geperste knoflook (optioneel)
  • 1 theel. hete chili-olie of chilipasta (optioneel)

Spoel de drumsticks af en droog ze op papieren handdoeken.
Klop de zoete chilisaus, sojasaus, vissaus, geraspte gember en hete chili-olie samen in een mengkom of grote maatbeker.

Zoete Chili-kipdrumsticks

Plaats de drumsticks in een grote plastic zak en giet de marinade erop.
Marineer de kip in de koelkast minstens 2 uur tot maximaal 24 uur.
Haal de drumsticks uit de marinade en rek het vel uit om het vlees te bedekken.
Plaats de drumsticks met het vel naar boven in de pot, en kook op ‘HOOG’ gedurende 3 uur of ‘LAAG’ gedurende 6 uur.
Maak ondertussen de dipsaus door alle ingrediënten samen te voegen.
Zet opzij.
Wanneer de drumsticks gekookt zijn verwarm de oven voor.
Haal de drumsticks uit de slowcooker en leg ze met het vel naar boven in een bakpan.
Braad ze bruin.
Afhankelijk van de warmte duurt dit 2 - 5 minuten.
Bestrijk de drumsticks met een beetje extra zoete chilisaus.
Bestrooi met geroosterde sesamzaadjes en gehakte cilantro.
Serveer de drumsticks met de dipsaus.

Bron: Marsha Maxwell & Allison McGee

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten via een RSS feed
XML/RSS feedXML/RSS feed

Terug