Zoete aardappel-gehaktschotel

Zoete aardappel-gehaktschotel

voor ongeveer 3 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 g gehakt
  • 1 theel. oregano
  • 1 theel. basilicum
  • 1 theel. rozemarijn
  • 500 g zoete aardappel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 handje grof gehakte zwarte olijven
  • 400 g tomatenblokjes, 1 blikje

Maak de ui schoon en snij deze in halve ringen.
Verhit wat olie in een pan en bak hierin de halve uienringen tot ze glazig zijn.
Pers de knoflookteentjes erbovenuit en bak ze 2 minuten mee.
Voeg het gehakt, de oregano, basilicum, rozemarijn en een flinke snuf zout en peper toe en bak tot het gehakt gaar is.
Schil de zoete aardappel en snij deze in plakjes van ongeveer een halve centimeter dikte.
Verdeel de zoete aardappel schijfjes over de bodem van je slowcooker.
Maak beide paprika’s schoon en snij deze in dunne reepjes.
Verdeel de paprikareepjes over de zoete aardappelschijfjes.
Verdeel over de paprikareepjes de zwarte olijven.
Verdeel hier overheen het gehakt.
Giet de tomatenblokjes over het gehakt.
Laat de schotel in ongeveer 6 uur garen op 'LAAG'.

Bron: Foodquotes