Gesmoorde zalm en voorjaarsgroenten met crème fraîche en bieslook

Gesmoorde zalm en voorjaarsgroenten met crème fraîche en bieslook

  • 2 grote wortels, geschrapt en grof gesneden in blokjes van 1 cm
  • 2 grote uien, geschild en fijngehakt
  • 1 middelgrote zoete aardappel (225 g), geschild en in blokjes van 1 cm
  • 15 nieuwe krielaardappeltjes in de lengte doorgesneden
  • 100 g diepvrieserwten
  • 100 g sperziebonen, in stukjes van 2 cm
  • 6 eetl. olijfolie
  • 1 biologisch blokje groentebouillon
  • 4 eetl. sojasaus
  • 4 eetl. gehakte verse dragon
  • 300 g zalm, van het vel ontdaan en in blokjes van 2 cm
  • 4 eetl. gehakte verse bieslook
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Voeg alle groenten, de olijfolie, het bouillonblokje en de sojasaus in de kookpan en verwarm kort, breng indien gewenst op smaak.
Giet over in de binnenschaal van de slowcooker en plaats deze in de Crock-Pot zodra het warm is, plaats het deksel.
Laat het 4 tot 5 uur staan op 'LAAG' of 2 tot 3 uur op 'HOOG'.
Roer zo nu en dan.
Voeg na 4 uur de dragon en de blokjes zalm toe en roer goed.
Draai de temperatuur naar 'HOOG' en plaats het deksel weer terug.
Laat nog 30 - 40 minuten door garen of tot de zalm beetgaar is.
Laat de vis niet te gaar worden.
Haal tot slot de binnenschaal uit de Crock-Pot en roer de crème fraîche en de bieslook door het gerecht.

Bron: Crock-Pot

Terug