Zalm met esdoornsiroop

Zalm met esdoornsiroop

  • 4 zalmfilets, bevroren, zonder huid, ongeveer 500 g
  • 15 cl esdoornsiroop
  • 2 eetl. limoen- of citroensap
  • 4 eetl. zoute sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stuk verse gember, walnootformaat
  • sausbinders naar smaak

Doe de zalmfilets in de slowcooker, bevroren of ontdooid.
Meng de ingrediënten voor de saus en doe dat er bovenop.
Kook de ontdooide zalmfilets ongeveer 1 à 1½ uur op “HOOG” totdat de vis gemakkelijk met een vork kan worden gescheiden.
Bevroren zalmfilets nemen ongeveer 2 à 2¼ uur in beslag op “HOOG”.
Verwijder de zalm, roer de saus tot een gladde saus en bind het met een sausverdikkingsmiddel indien gewenst.

Opmerking
Dit recept is voor een 3,5-liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug