Worteltaart

Worteltaart

voor 12 stuks

    • voor het deeg
  • 250 g bloem
  • 1 snufje zout, kaneel, nootmuskaat
  • ½ theel. bakpoeder en natriumbicarbonaat
  • 7½ cl ananassap
  • 2 eieren
  • 12½ cl olie
  • 100 g bruine suiker
  • 150 g fijn geraspte wortelen
  • 50 g fijngehakte ananas (blik)
  •  
    • voor de afwerking
  • 100 g roomkaas
  • 100 g bloemsuiker

Belangrijk: Het recept is ALLEEN voor een kleine 3½ liter slowcooker.

Leg op de bodem van de slowcooker bakpapier, en vet de rand enkele centimeters in met beetje margarine.
De droge deegingrediënten van meel tot natriumcarbonaat in een kom vermengen.
In een tweede kom sap, eieren, olie, suiker, wortelen en ananas door elkaar doen.
Dan de bloem mengen tot een glad deeg.
Doe het deeg in de slowcooker en strijk het glad, doe de deksel erop.
Kook 2¼ tot 2½ uur op ‘HOOG’.
Met een satestokje testen of er in het midden geen kleverig deeg blijft plakken, anders de kooktijd iets verlengen.
Verwijder het deksel na afloop van de kooktijd en laat de taart afkoelen in een open pan.
Dan de taart met behulp van een spatel eruit nemen.
Meng de roomkaas met de poedersuiker doe dat boven op de afgekoelde taart.
Garneer met ananasstukjes.
U kunt ook gehakte nootjes toevoegen.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug