Worsten in biersaus

Worsten in biersaus

  • 8 worsten
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl. bloem
  • 2 theel. mosterd
  • 2 theel. Worcestershiresaus
  • 25 cl runderbouillon
  • 25 cl guinness of ander donker bier
  • 1 eetl. gedroogde tijm
  • 2 theel. rozemarijn
  • 2 laurierblaadjes
  • zout
  • versgemalen peper
  • maizenapapje

Verhit wat boter of olie een grote koekenpan (of je slowcooker als die op het fornuis kan) en braad de worstjes aan.
Ze hoeven niet gaar te worden en houd ze apart.
Zet het vuur wat lager en braad dan de sjalotjes en knoflook aan, tot ze zacht en lichtgekleurd zijn.
Roer de bloem en mosterd erdoor en bak heel even me.
Voeg vervolgens de Worcestershiresaus toe.
Blijf roeren!
Voeg de bouillon en bier toe en doe de kruiden erbij.
Indien nodig: doe de saus en worsten in de slowcooker.
Doe de deksel er op.
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’ en stel de timer in op 6 - 8 uur.
Proef aan het einde nog even of er wat zout & peper bij moet.
Als de saus wat aan de dunne kant is, voeg dan het maizenapapje toe en laat de saus even indikken.

Opmerking
Ik vind het lekker om dit gerecht met aardappelpuree te eten.
Deze vermengt zich fantastisch met die heerlijke biersaus.

Bron: Sabine

Terug