Wildzwijngoulash met porcini

Wildzwijngoulash met porcini

voor 6 porties

  • 1 kg wildzwijn goulash
  • 2 eetl. olie
  • 125 g spek, doorregen, in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • zout & peper
  • tijm
  • rozemarijn
  • 25 cl rode wijn
  • 25 cl wildbouillon of vleesbouillon
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 eetl. bloem
  • 250 g verse porcini, (eekhoorntjesbrood)
  • 100 g crème fraîche

Was het vlees en dep het goed droog.
In een pan met hete olie rondom bakken tot het bruin is en doe dan in de slowcooker.
Het spek en de uien eveneens knapperig aanbraden en op het vlees leggen.
Voeg wijn en bouillon, zout, peper en tomatenpuree toe en, kruiden met knoflook op smaak brengen.
Kook 1 uur op “HOOG”, dan de schoongemaakte en kleingehakte porcini toevoegen.
Ongeveer nog eens 6 uur op “LAAG” koken.
Zet aan het einde van de kooktijd de pan op “HOOG”.
Meng de bloem met een beetje water en bind de saus ermee.
Breng opnieuw op smaak en roer er de crème fraîche door.

Bron: Langsam kocht besser

Terug