Westfaalse erwtensoep

Westfaalse erwtensoep

voor 6 - 8 personen

  • 500 g gedroogde erwten
  • 1 grote ui
  • 1 bosje soepgroenten
  • 400 g Kasselerrib
  • 2 gerookte metworstjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1 eetl. gedroogde marjolein
  • 500 g aardappelen
  • 4 Weense worstjes
  • zout
  • peper
  • bouillonpoeder
  • 1 bosje peterselie

Met uitzondering van het vlees, varkensworst, worsten en de peterselie, alle ingrediënten in de slowcooker doen en goed mengen.
Een opening maken voor het vlees en de varkensworst en het erin doen.
Voeg heet water toe (ongeveer 2 liter in een 6½ l slowcooker) tot alle ingrediënten net bedekt zijn.
Breng op smaak met zout & peper of bouillon
Doe het deksel er op en laat vier tot 4½ uur op ‘HOOG’ koken.
Het vlees voorzichtig verwijderen (het is zeer mals en valt makkelijk uit elkaar).
Afhankelijk van de consistentie een deel van de soep in een aparte pan pureren.
Van het vlees vet en beenderen verwijderen en in kleine stukjes snijden en als dobbelstenen rollen.
Snijd de met- en Weense worst in plakjes.
Doe de soep, vlees en de plakjes worst weer in de pan en meng goed.
Roer het goed om.
Voeg eventueel opnieuw zout & peper naar smaak toe.
Was en hak de peterselie.
Bestrooi de erwtensoep ermee.

Opmerking
Als het gaat om ongepelde groene erwten, week ze dan een nacht, en houd rekening met een iets langere kooktijd!

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug