Weense goulash

Weense goulash

voor 6 porties

  • 50 g reuzel, of geklaarde boter
  • 1 kg uien, in blokjes
  • 1 kg rundergoulash, doorregen, van het kalf
  • 2 eetl. rode wijnazijn
  • 25 cl runderbouillon
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 1 eetl. komijn
  • 1 laurierblad
  • 2 eetl. paprikapoeder, zoet
  • 50 g tomatenpuree
  • ½ theel. zout
  • versgemalen peper

Verhit de reuzel in een grote pot en bak de uienblokjes ongeveer 15 à 20 minuten goudbruin.
Goed observeren en regelmatig roeren, zodat ze niet verbranden.
Doe de uien in de slowcooker.
Snijd het rundvlees in hapklare stukken en leg het bovenop.
Bak het aanbaksel van de ui met azijn en bouillon los.
Voeg knoflook, komijn, laurierblad, tomatenpuree en paprikapoeder toe, los op, en breng op smaak met zout & peper.
Alles over vlees en uien doen.
Kook 10 à 12 uur op “LAAG” tot het vlees volledig zacht is.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug