Vleesbrood - I

“Meat Loaf”

Vleesbrood (Meat Loaf)

voor 6 personen

  • 2 eieren
  • 18 cl melk
  • 80 g paneermeel
  • 3 g gedroogde uitjes (of ¼ zakje uiensoep)
  • ½ g salie
  • snufje cayennepeper
  • 6 g zout
  • 750 g gehakt, vrij mager
  • 6 cl ketchup of teriyaki saus
  • 15 g bruine basterdsuiker
  • 1 theel. mosterd
  • 1 theel. Worcestershiresaus

Mix de eerste 8 ingredienten samen en maak er een broodvorm van.
Plaats in de slowcooker en kook op 'LAAG' voor 4 - 5 uren.
Mix in een pannetje en kook de laatste 4 ingrediënten samen en bedek het vleesbrood er mee.
Kook nog verder door (15 minuten) en haal nu de vleesbrood uit de slowcooker.
Na 15 minuten afkoeling met een fijn broodmes snijden en serveren met aardappelpuree en groenten.
Garneer met wat groen.

Bron: S. Codner en verfijnd door Dirk


Vleesbrood - II

”Falscher Hase”

Vleesbrood

voor 6 porties

  • 1 kg gemengd gehakt vlees
  • 2 oudbakken broodjes, geweekt en uitgeperst
  • 2 eieren
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngemaakt
  • 50 g ontbijtspek, fijngehakt
  • 2 theel. mosterd
  • 2 eetl. peterselie, gehakt
  • zout
  • peper
  • 3 eieren, hard gekookt en gepeld
  • 20 cl groentebouillon
  • 1 handvol gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood)
  • sausbinder, optioneel

Meng het gehakt met het geweekte broodje, eieren, ui, knoflook, spek en peterselie tot een gladde massa (keukenmachine of mixer).
Breng op smaak met zout & peper.
Druk het vleesmengsel rechthoekig op een stuk vershoudfolie (A4 grootte) en plaats de gepelde eieren in het midden.
Vouw met behulp van de folie het gehakte vlees over de eieren en druk met de handen tot een "braadstuk".
Plaats het gebraad in de slowcooker, giet er de groentebouillon bij en bestrooi met de verkruimelde porcini.
Bak het vleesbrood bij voorkeur 8 à 9 uur op “LAAG” (dan blijft het sappiger) of zet het 4½ uur op “HOOG”.
Verwijder drijvend vet van de saus met een lepel, verdik het naar wens.

Opmerking
Geschikt voor een 3½ liter slowcooker.
Dit vleesbrood smaakt koud en warm - of het nu in een broodje is of met een aardappelsalade.

Bron: Langsam kocht besser

Terug