Vegetarische tortillasoep

Vegetarische tortillasoep

voor 8 porties

  • 200 g gedroogde kievitsbonen, een nacht geweekt
  • 1 blik geroosterde tomaten, 400 g
  • 1 medium ui, gesneden
  • 3 knoflookteentjes, gehakt
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • ¼ theel. Chilipoeder
  • ½ theel. gerookte paprikapoeder
  • ½ theel. zout
  • 1 l plantaardige bouillon
  • 1 l water
  • 4 hele lombok pepers
  • baby spinazie (later toevoegen, optioneel)

Gebruik een grote slowcooker.
Doe de voorgeweekte bonen in de slow-cooker.
Als u niet de tijd hebt om de bonen een nacht te weken, kunt u ze snel doordoen door 10 minuten lang apart te koken en vervolgens de bonen gedurende 1 uur in de gesloten pan met het warme water te laten zitten.
Zeef ze vervolgens en voeg ze toe in de slowcooker.
Voeg het hele blikje tomaten, ui en knoflook toe.
Volg met alle kruiden en giet vervolgens de bouillon en het water erbij.
Was de ongesneden pepers en en doe ze erbovenop.
Deksel erop doen en kook voor 8 tot 10 uur op ‘LAAG’, of ‘HOOG’ voor 4 tot 5 uur.
erwijder de peprs voordat er wordt geserveerd. Indien gewenst, doe een of twee handvolle spinazie in de pan en roer er doorheen.
De spinazie zal snel verwelken! Als u wilt, garneer met gesnipperde kaas of zure room (of beide!)

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug