Vegetarische chili

Vegetarische chili

voor 6 - 8 porties

  • 4 theel. olijfolie
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 2 knoflookteentjes, fijngehakt
  • 2 jalapeño pepers, schoongemaakt, fijngehakt,
    (of minder, naar smaak)
  • 10 rijpe tomaten, fijngehakt (of 2 grote blikken)
  • ½ blik of flesje donker bier
  • 2 grote wortelen, in stukken
  • 250 g sperziebonen, in stukken
  • 1 kopje cashewnoten, niet gezouten
  • 1 paprika, gehakt
  • 1 bleekselderij, fijngehakt
  • 2 grote blikken zwarte- of kidneybonen
  • zout, peper
  • komijn
  • korianderpoeder
  • snuifje kaneel
  • snuifje chilipoeder
  • snuifje cayennepeper

Bak de uien en knoflook in olie tot ze lichtbruin zijn en voeg ze toe aan de slowcooker.
Voeg de rest van de ingrediënten toe, behalve de bonen.
Breng op smaak met de kruiden en specerijen.
Ongeveer 3½ uur op ‘HOOG’ of 7 tot 8 uren op ‘LAAG’ koken, alleen in het laatste uur de bonen erbij doen.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug