Gebraden varkensvlees met abrikozenglazuur

Gebraden varkensvlees met abrikozenglazuur

  • 1 kg schouder van varkensvlees
  • 6 grote aardappelen
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 2 eetl. Dijon mosterd
  • 2 eetl. abrikozenjam
  • zout
  • peper
  • ½ ui, in reepjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 cl water

Eerst de aardappelen en zoete aardappelen geschild en in stukken van gelijke grootte gesneden.
Zet dit als eerste laag in een slowcooker.
Verwijder al het zichtbare vet het vlees en bestrooi het met zout & peper aan alle kanten en bak in een grote pan tot het aan alle kanten aangebraden is.
Leg deze vervolgens op de aardappelen.
Bak de gesnipperde ui en de gesnipperde knoflook in de koekenpan, blus met water en roer de overige ingrediënten erdoor.
Giet vervolgens de saus over het gebraden varkensvlees en leg het deksel op de slowcooker.
Zet de slowcooker op “HOOG”.
De kooktijd is ongeveer 4½ uur.
Het gebraden varkensvlees is dan heerlijk mals en valt bijna vanzelf uitelkaar.

Tip
Als je de saus aan het geroosterde varkensvlees wilt toevoegen, giet dan het sap in een kleine pan, voeg wat maizena toe en kook kort op het fornuis en laat het verdikken.

Bron: ich koche

Terug