Varkensstoofpotje met crème fraîche

Varkensstoofpotje met crème fraîche

  • 800 g varkensfricandeau
  • 125 g haricots verts, gehalveerd
  • 2 uitjes, grof gesnipperd
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 grote winterwortel, in plakjes
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree (140 g)
  • 2 theel. milde paprikapoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • 1 kippenbouillonblokje
  • laurierblaadje
  • 200 g voorgekookte krieltjes
  • 125 gr crème fraîche
  • gehakte peterselie (voor garnering)

Snijd de fricandeau in blokjes van ca. 1½ x 1½ cm en doe het vlees in de crockpot.
Voeg de haricots verts, ui, paprika, winterwortel, knoflook, tomatenpuree, paprikapoeder en cayennepeper toe en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Voeg 10 cl water toe en meng alles even goed door elkaar.
Doe het laurierblaadje erbij en zet de crockpot op de lage stand voor 4½ uur.
Verwijder het laurierblaadje en voeg de krieltjes toe (grote even halveren).
Laat nog een half uurtje op de lage stand pruttelen.
Roer vlak voor het opdienen de crème fraîche door de stoofpot en breng op smaak met een beetje zout.

Serveer met knapperig brood en een beetje gehakte peterselie.

Bron: LoveMyFood

Terug