Varkensrollade teriyaki

  • 1 beetje doorregen varkensrollade van ca. 1 kg
  • 23 cl appelsap
  • 3 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. witte azijn
  • 1 theel. geraspte gember of gemberpoeder
  • 1 theel. geraspte knoflook of poeder
  • zout naar smaak
  • een fijn gesneden rode Spaanse peper met of zonder de zaadjes naar believe, of een theel. sambal oelek.
  • 2½ eetl. maizena
  • water

Varkensrollade teriyaki varkensrollade_teriyaki Doe het mengsel met de kruiden in de slowcooker.
Leg hierin de rollade, naar keuze eerst rondom even aangebraden of rauw.
Bedruip hem met het vocht rondom.
Doe de deksel erop en laat op 'LAAG' staan: 7 à 8 uur.
Haal de rollade eruit en houd hem warm.
Doe het vleesvocht in een pannetje, breng het aan de kook en bind het met de met water aangemaakte maizena.
Snijd de rollade in plakjes en serveer met de saus.

Tip
Lekker met rijst en sperciebonen.

Bron: Amerikaanse site en iets aangepast
Gepubliceerd door: Smulweb