Varkenskoteletten

Varkenskoteletten

  • 15 g boter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g champignons
  • ¼ theel. gemengde, gedroogde kruiden,
    bijv. een bouquet garni, tijm, laurier, oregano
  • 300 g aardappelen
  • 2 ribkoteletten
  • 3 dl groente of kippenbouillon

Verhit olie in een hapjespan en fruit hierin de uiringen gedurende 5 minuten, op een laag vuur.
Voeg geperste knoflook toe alsook de champignonsschijven.
Laat 5 minuten sudderen.
Roer de kruiden erdoor heen.
Vet onderkant en zijkant van de binnenpan in met wat boter.
Schep het geheel over in de binnenpan.
Verwijder het 'vetrandje' van de koteletten zoveel mogelijk, snij de aardappelen in dunne schijven.
Bedek het champignonmengsel met aardappelschijven, leg de koteletten erop en bedek weer met aardappelschijven.
Voeg de bouillon toe.
Deksel op de pan en laat het geheel op high sudderen gedurende 4 uur.
Indien gewenst kan je het gerecht nadien even onder de grill zetten.

Bron: Minibijbel slowcooker - Catherine Atkinson
Gepubliceerd door: Jeannine van Immerseel in KookJij

Terug