Varkenshaas in tomatencrème

Varkenshaas in tomatencrème

  • 600 g varkensfilet, gesneden in 12 medaillons
  • 12 plakjes spek, of ontbijtspek
  • 1 eetl. olijfolie
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geplet
  • 400 g tomatenblokjes, blik
  • 20 cl room
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • zout & peper

Wikkel een plakje spek om elk varkensmedaillon en plaats het in de slowcooker.
Voor de saus verhit u de olie en bakt uien en knoflook een paar minuten tot ze doorschijnend zijn.
Voeg de tomatenblokjes, room en tomatenpuree toe, roer goed door elkaar en breng op smaak met de kruiden.
Laat de saus tien minuten sudderen en giet warm over het vlees.
Kook iets minder dan drie uur op “HOOG”.
Indien gewenst, verwijder het vlees en verdik de saus met wat maizena.
Serveer met noedels of brood.

Bron: Langsam kocht besser

Terug