Varkensgebraad met basilicum en tarbaisbonen

Varkensgebraad met basilicum en tarbaisbonen

voor 2 - 4 porties

  • 1 kg varkensgebraad
  • 300 g tarbaisbonen
  • 100 g uien
  • 1 eetl. knoflook
  • 400 g tomaten
  • 20 cl witte wijn
  • 200 g wortelen
  • 10 cl olijfolie
  • tijm en laurier naar smaak
  • 20 cl kippenbouillon
  • ½ bosje basilicum

Week de tarbaisbonen een nacht in water.
Braad het varkensvlees met olijfolie in een koekenpan.
Eenmaal goudbruin, doe dat met de in blokjes gesneden uien en wortelen, dan de knoflook (alleen geplet) in een slowcooker.
Voordat de groenten volledig gebruind zijn blussen met de witte wijn en terug te brengen tot de helft.
Voeg de in blokjes gesneden tomaten, bonen (goed gedraineerd en gespoeld), tijm, laurier toe en voeg de bouillon alleen maar zoveel toe om de bonen te bedekken.
Laat het 6 uur koken op 'LAAG', en controleer hoe het smaakt.
Voor het serveren de fijngesneden basilicum toe.

Bron: Crock-Pot

Terug