Uiensoep

Uiensoep

  • 900 g uien, in ringen
  • 100 g boter, gesmolten
  • 1 theel. tijm, gedroogd
  • 2 l kippenbouillon (of andere soort)
  • stukjes stokbrood met kaas

Vet de slowcooker in met boter.
Voeg de ui toe.
Smelt 100 gram boter en meng die door de uiringen.
Roer ook de tijm erdoorheen.
Zet de slowcooker op stand ‘LAAG’ en zet de timer op 10 uur.
Als je de tijd hebt, roer af en toe even en haal de stukjes ui van de zijkanten af.

Uiensoep
De uien na 10 uur in de slowcooker

Voeg na de bereidingstijd de bouillon toe en laat nog een uur in de slowcooker.
Je kan het ook op het vuur zetten als je een uitneembare pan hebt.
Doe wat kaas, (bijvoorbeeld cheddar of gruyere) op de stokbrood en zet die even onder de grill om te smelten.

Bron: Sabine

Terug