Uienchutney

  • 2 eetl. olijfolie
  • 20 g boter
  • 15 cl rode wijn
  • 4 cl balsamicoazijn
  • 3 eetl. bruine suiker
  • ½ theel. zout
  • ½ theel. mosterdzaad
  • 450 g rode uien, in dunne halve ringen

Voeg alle kruiden en vloeistoffen toe aan de slowcooker en zet op “HOOG”.
Maak de uien schoon en snijd ze in dunne halve ringen.
In de slowcooker doen en goed mengen met de vloeistof.
Kook bij “HOOG” gedurende 6 uur totdat de uien zeer zacht zijn.
Indien mogelijk een keer tussendoor roeren.
Als er te veel vloeistof is gevormd, kook nog een uur door met het deksel iets open.

Opmerking
De chutney gaat goed samen met hamburgers of kaas. Het is ook geweldig om te bevriezen!
Geschikt voor een 1½ liter slowcooker.

Bron: Langsam kocht besser

Terug