Tortillasoep

Tortillasoep

vegetarisch, voor 8 porties

  • 200 g gedroogde pintobonen, een nacht geweekt
  • 1 blik tomato frito, 425 g
  • 1 middelgrote gele ui, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ theel. gedroogde oregano
  • ¼ theel. chipotle chili poeder
  • ½ theel. gerookte paprika
  • ½ theel. zeezout
  • 100 cl groentebouillon
  • 100 cl water
  • 4 hele serranopepers
  • babyspinazie (om later toe te voegen, optioneel)

Gebruik een grote slowcooker.
Doe de vooraf geweekte bonen in de slowcooker.
Als je geen tijd hebt om de bonen een nacht te laten weken kun je ze gedurende 10 minuten door snel te koken op het fornuis en dan de bonen in de gesloten pan met warm water voor 1 uur laten zstaan.
Giet af en vervolgens in de slowcooker doen.
Voeg de gehele blik tomato frito, ui en de knoflook toe.
Volg met alle kruiden en giet de bouillon en water erbij.
Was de ongesneden paprika's en leg ze bovenop.
Dek af en kook op 'LAAG' voor 8 tot 10 uur, of op 'HOOG' voor 4 tot 5 uur.
Verwijder de serranopepers voor het opdienen.
Indien gewenst, doe in een paar handenvol babyspinazie in de pan en roer door.
De spinazie zal snel verwelken!
Als u wilt, garneer met geraspte kaas of zure room (of beide!).

Bron: Stephanie O'Dea, A Year of Slow Cooking

Terug