Tortellini-kippensoep

Tortellini-kippensoep

voor 8 porties

  • 100 g fijngesneden grote ui
  • 2 - 3 teentjes knoflook, fijnghakt
  • ½ theel. basilicum, gedroogd
  • 35 g bloem
  • 30 g tomatenpuree
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 l kippen- of groentebouillon
  • 1 blikje tomaatstukjes, 400 g
  • 1 pak gezeefde tomaten, 50 cl
  • 600 g kippenpoten zonder been, of borstfilet
  • zout
  • peper
  • 500 - 750 g kaas tortellini met kaasvulling
  • 200 g bladspinazie, bevroren, ontdooid
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 20 cl room

Meng ui, knoflook, basilicum, bloem, tomatenpuree en olie in een magnetronbestendige kom.
Kook in de magnetron ongeveer drie tot vier minuten en roer het twee keer door elkaar.
Doe de resulterende pasta (ja, ziet er grappig uit, maar dat maakt niets uit, lost later op!) in de slowcooker.
Voeg de bouillon, de twee tomaten en de kip toe en breng op smaak met zout & peper.
Kook ongeveer 5 - 6 uur bij “LAAG” en ongeveer 3 uur bij “HOOG”.
Voeg vervolgens kaas tortellini, spinazie, Parmezaan en licht opgewarmde room toe, plaats op “HOOG” voor nog een uur. Verwijder de kip, pluk hem met twee vorken en doe hem terug in de soep.
Serveer onmiddellijk.

Opmerkingen
Geschikt voor een 5,7 liter slowcooker.
Ontbeende kippendijen (zonder huid) worden het vaakst aangetroffen bij Turkse slagers. Ze blijven veel sappiger dan kipfilet!

Bron: Langsam kocht besser

Terug