Tomatensoep met kruidenknoedels

Tomatensoep met kruidenknoedels

  • 1 kg tomaten, zo mogelijk rijp
  • 1 ui, fijngehakt
  • ½ teentje knoflook, geplet
  • 40 cl water
  • 100 g tomatenpuree
  • 10 cl droge sherry
  • 1 theel. bouillonpoeder
  • 1 theel. suiker
  • zout
  • peper
  • gedroogde tijm
  • oregano
  • 20 cl room
  • 125 g mozzarella
  • ½ tros basilicum, fijngehakt
  • 1 theel. peterselie, gehakt
  • vers gemalen peper

Was de tomaten, hak ze grof en meng ze met de andere ingrediënten (m. u. v. de crème) in het keramische inzetstuk van de slowcooker.
Met zout, peper, suiker en de gedroogde kruiden (spaarzaam!) op smaak brengen.
Kook 5 uur op ‘HOOG’ of 8 - 9 uur op ‘LAAG’.
Rasp de mozzarella zeer fijn meng met de kruiden voor de kruidenknoedels, en breng verder op smaak met peper.
Tot kleine balletjes draaien en koelen.
Pureer de soep met de staafmixer en roer de room erdoor.
Verwarm het nog een keer gedurende 15 minuten.
Voeg een paar kaasballetjes per portie toe.

Bron: Gabriele Frankemölle
Gepubliceerd door: Langsam kocht besser

Terug