Romige tomatensoep met kip

Romige tomatensoep met kip

  • 500 g gezeefde tomaten
  • 1 blikje tomatenblokjes (ca. 400 g)
  • 1 blikje tomatenpuree à 140 g
  • 25 cl kookroom
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 kleine winterwortel in kleine blokjes
  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 kipfilets, in grove stukken
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ theel. cayennepeper
  • peper & zout

Doe alle ingrediënten in de slowcooker en meng door elkaar.
Zet de crockpot op laag voor 3½ uur.
Haal na 3½ uur de stukken kipfilet uit de soep en trek het kippenvlees met twee vorken uit elkaar of snijd klein met een mes.
Doe het kippenvlees terug in de soep en laat het geheel nog een uur op lage stand doorgaren.
Breng voor het serveren op smaak met peper en zout.

Bron: LoveMyFood

Terug