Tomatensaus met gehakt

Tomatensaus met gehakt

voor een kleine slowcooker

  • 250 g rul gebakken gemengd gehakt
  • 1 blik van 400 g tomatenblokjes met basilicum
    (of andere blokjes), ik gebruikte die van ALDI
  • 1 bokaal gemarineerde paprika
    (ik kocht hem bij Delhaize)
  • ½ l tomatenpassata
  • 2 kleine uien, fijngesnipperd
  • 1 wortel, in balkjes of kleine blokjes geneden
  • 3 geroosterde knoflookteentjes, geperst
  • pastakruiden naar eigen smaak

Snipper de ui fijn en bak hem in een weinig olijfolie glazig, niet bruin.
Doe de gestoofde ui in de slowcooker.
Schil de wortel en snij hem in kleine blokjes.
Ik gebruikte de mandoline om gelijke, fijne balkjes te bekomen.
Schep de wortel boven de ui.
Bak 250 gram gehakt rul (elke ‘korrel’ is op zichzelf volledig doorbakken).
Schep het gehakt boven de wortelen.
Giet een blikje tomatenblokjes, in de slowcooker.
Snij de gemarineerde paprika in kleinere, hapklare, stukken en schep in de slowcooker.
Kruid met pastakruiden naar eigen smaak.
Giet de pasata over alle ingrediënten.
Hussel alles een beetje door elkaar.
Zet op 'HOOG' voor 6 tot 8 uur.
Doordat er in een slowcooker niets verdampt, vind je de saus misschien te waterachtig.
Haal het deksel eraf en laat nog een uurtje op 'HOOG' staan.
Schep er nog 4 eetlepels zoete ketchup doorheen en schep goed om.

Opmerkingen
Ik maakte in mijn kleine slowcooker 4 porties tomatensaus. 3 porties gingen de diepvriezer in, en zullen later heel goed van pas komen.
Wij gebruiken in heel veel sauzen en ovenschotels rul gebakken gehakt. Ik kocht een familieverpakking (1 kg) kalf/varkens gehakt met kruiden en bakte de volledige verpakking op.
Voor onderstaand recept gebruikte ik 250 gram. De rest wacht in de koelkast voor gebruik in een ovenschotel.

Bron: NN

Terug