Tomaten in kruidenolie

Tomaten in kruidenolie

vegetarisch

  • 500 g cherrytomaten
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 takjes tijm
  • chillivlokken, naar smaak
  • 3 à 6 teentjes knoflook
  • 1 theel. zout
  • peperkorrels, naar smaak
  • 20 à 40 cl olijfolie, tomaten moeten nauwelijks bedekt zijn

Giet de tomaten in de slowcooker, leg de kruiden erop en breng op smaak met zout & peperkorrels.
Schil de teentjes knoflook en voeg desgewenst de chilipeper toe.
Voeg zoveel olie toe dat de tomaten bijna bedekt zijn.
Koken voor 2½ à 3 uur op “HOOG” totdat de tomaten rimpelig zijn, maar nog niet uit elkaar vallen.
In glazen doen en bedekken met olie en laat afkoelen.
Gebruik de resterende olie bijvoorbeeld voor saladedressings.

Opmerking
De houdbaarheid van de tomaten is niet erg lang - twee weken in de koelkast zou kunnen. Als u wilt, kunt u ook peperreepjes (geroosterd, vel verwijderd) of zelfs meer knoflook toevoegen.

Bron: Langsam kocht besser

Terug