Romige tomaat basilicum tortellini soep

Romige tomaat basilicum tortellini soep

  • 3 middelgrote wortelen, in blokjes gesneden
  • 1 grote gesneden gele ui, in blokjes
  • 2 eetl. olijfolie
  • 5 teentjes knoflook , fijngehakt
  • 3 blikken gepelde tomaten
  • 1 l groentebouillon
  • 2 laurierbladeren
  • 1 eetl. kristalsuiker
  • zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
  • 500 g tortellini
  • 10 cl room
  • 80 g gehakte verse basilicum, plus meer voor garnering
  • Parmezaan, versnipperd, voor opdienen

Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Voeg wortelen en ui toe en sauteer 3 à 4 minuten, voeg knoflook toe en sauteer 1 minuut langer.
Giet het mengsel in een grote slowcooker samen met tomaten, groentebouillon, basilicum, laurierbladeren, suiker
Roer en breng op smaak met zout & peper.
Dek de slowcooker af en kook op ‘LAAG’ voor 6 à 7 uur of ‘HOOG’ voor 3 à 3½ uur.
Verwijder laurierbladeren en pureer het mengsel goed in kleine partijen in een blender (vul blender 2/3 vol en dek de verwijderbare inzet af met een keukendoek) of gebruik een staafmixer.
Roer de tortellini erdoor, dek af en kook op hoog vuur 15 - 20 minuten langer (of tot het door verhit is).
Verminder het vuur, roer de room erbij.
Serveer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Als de slowcooker niet al het vocht goed vasthoudt tijdens het koken, moet u misschien een beetje water toevoegen.

Bron: Jaclyn
Bron: Cooking Classy

Terug