Gekruide tijgergarnalensoep

Gekruide tijgergarnalensoep

voor 4 - 6 personen

  • 1 theel. kurkuma
  • 120 g taugĂ©
  • 1 l dashi ( Japanse visbouillon)
  • 2 laoswortels (als er geen laos is, vervang het door 1 cm gember, 1 - 2 grote rode pepers (ontzaad en in blokjes gesneden)
  • 2 stengels citroengras
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 eetl. sesamolie
  • 20 (ca. 500 - 700 g) tijgergarnalen
  • 4 eetl. Thaise vissaus
  • 4 - 6 stengels koriander
  • 5 teentjes knoflook
  • 5 cm stukje gemberwortel (geschild)
  • 70 cl kokosmelk
  • chili-olie om te garneren
  • zout & peper
  • stengel citroengras, 1 chilipeper en het sap van een limoen)

Voeg de sesamolie een pan en bak de laksa pasta voor een paar minuten (als je een slowcooker met een bakfunctie hebt kan je de verwijderbare pot op een kookplaat gebruiken).
Combineer alles met de dashi, Thaise vissaus en kokosmelk in de slowcooker.
Dek af en laat gedurende 2½ uur op 'LAAG' of 1½ uur op 'HOOG'.
Verwijder het deksel en voeg het citroensap, taugé en tijgergarnalen toe.
Dek af en laat het nog 20 minuten op 'HOOG'.
Breng op smaak met zout & peper naar smaak en serveer de soep in warme kommen.
Garneer met de verse koriander en een beetje chili-olie.
Gebruik ofwel een vijzel of een keukenmachine om de in blokjes gesneden chili, kurkuma, geraspte laos, gember, knoflook en citroen gras tot een pasta te maken.
Rasp met behulp van een fijne rasp, de gember, laos (rasp alleen de wortel tot aan de steel), citroengras (rasp van de wortel tot het einde totdat het te zacht is om te raspen) en knoflook.

Bron: Crock-Pot

Terug