Thaise kalkoen

Thaise kalkoen

  • 500 g kalkoen of kippendijen
  • 1 tot 2 rode paprika’s in reepjes gesneden
  • 2 uien in ½ maantjes gesneden
  • 10 cl water
  • ½ eetl. groentebouillon poeder
  • 5 eetl. sojasaus
  • ½ limoen
  • 1 afgestreken eetl. gemalen komijn
  • 2 teentjes knoflook geraspt
  • ½ rode peper fijngesneden
  • snufje zout
  • vers gemalen zwarte peper
  • 1 eetlepel maizena
  • 2 bosuitjes
  • geroosterde pinda’s ter garnering

Leg het vlees (kip of kalkoen) in de slowcooker.
Leg daarop de gesneden paprika en de uien.
Voeg 4 eetlepels sojasaus, de komijn, rode peper en de knoflook toe.
Giet hierover het water en het bouillonpoeder.
Schep met een spatel alle ingrediënten goed door elkaar en plaats de deksel erop.
Zet de slowcooker aan op ‘LAAG’ voor 3 tot 4 uur of op ‘HOOG’ voor 2½ uur (als je iets minder tijd hebt).
Als de tijd verstreken is, haal je de deksel eraf.
Schep met een kopje of een maatbeker ongeveer 20 cl vocht uit de pan en meng dit met een ruime eetlepel maizena, een eetlepel soja saus en het sap van de halve limoen.
Roer dit goed met een garde of lepel door elkaar.
Dit mengsel giet je terug in de slowcooker.
Schep het geheel even goed om.
Laat het nog minimaal 20 minuten stoven voordat je het serveert.

Je kunt dit gerecht eten met rijst, noedels, mihoen of met couscous, net wat je lekker vind. Serveer er een frisse komkommersalade bij.

Bron: Simone Denis
Gepubliceerd door: Eetspiratie

Terug